joi, 2 martie 2017

O simfonie de Vivaldi cu Vladimir Volegov

* * *

pe terasa unde vantul bate
ca intr-o simfonie de Vivaldi
peste zidul de matase,
timpul sa oprit in loc.
ti-am daruit o poezie
un buchet de flori.
voi trai o vesnicie.


de Ciresaru Dan


-----------------------------------------------------------------------------
Pictor: Vladimir Volegov
Titlul: O zi minunata
Titlul original:
Data:
Stilul: Impresionism
Mod de realizare: Ulei pe panza
Dimensiunea:
Unde se gaseste: Colectie privata


Date despre pictor:
Vladimir Volegov este un pictor rus contemporan, nascut la Chabarovsk. S-a remarcat de mic, avand un talent deosebit. A inceput sa picteze inca de la varsta de 3 ani, facandu-se remarcat in mod repetat pe parcursul adolescentei. A urmat cursurile Scolii de Arta “Krivoy Rog”, iar dupa terminarea armatei si-a continuat studiile la Lvov, Institutul Poligrafic din fosta Uniune Sovietica.
La inceputul anului1984, Vladimir Volegov a inceput sa participe si chiar sa castige la Concursuri Internationale pentru arta posterului. Vladimir s-a mutat la Moscova in 1988, atunci cand cariera sa in arta devenise destul de cunoscuta. Edituri notabile ruse au incercat talentul lui la design de postere si casete de CD-uri pentru numeroase grupuri muzicale. In paralel, a continuat sa lucreze la picturile sale si sa participe la expozitii.
In 1990 Vladimir Volegov a inceput sa calatoreasca in Europa si a inceput sa castige bani pe pictura de portrete pe strazile din Barcelona, Berlin, Viena si alte orase europene.
In ultimii ani, arta sa a evoluat printr-o munca sustinuta, el creand si astazi. Un accident vascular cerebral l-a facut sa creeze imagini evocatoare care poseda o sensibilitate atemporala ... Prin toate picturile sale se poate remarca sensibilitatea extraordinara si un simt inedit al armoniei culorilor. Creatiile sale scot in evidenta ideea de gingasie, afectivitate si puritate. In marea majoritate, picturile sale transmit o stare de pace, liniste si impacare sufleteasca. Te fac sa meditezi asupra lucrurilor cu adevarat importante din viata ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu