luni, 7 august 2017

George Clair Tooker, Jr - Îndrăgostiții


* * *

sub un cer albastru
o îmbrățișare roșie
a produs o furtună serafică
peste cămașa maro

(cav)


---------------------------------------------------------------------------------
Pictor: George Clair Tooker, Jr
Titlul: Îndrăgostiții
Titlul original: Lovers
Data:
Stilul:
Mod de realizare:
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Date despre pictor:
George Clair Tooker, Jr. (nascut in 5 august 1920) in Brooklyn, New York, pictor figurativ care este asociat cu miscarea Magic Realism, precum si cu realismul social.

E unul dintre cei noua artisti care au primit Medalia Nationala de Arta in 2007.

Tooker ar fi vrut mai degraba sa urmeze o scoala de arta decat un colegiu, dar a renuntat pentru a le face placere parintilor sai, absolvind Literatura engleza la Universitatea Harvard, in acelasi timp a continuat sa picteze. In 1942 a absolvit colegiul, apoi a intrat in Trupele de Marina de unde a fost trecut in rezerva datorita problemelor sale de sanatate.

Cu toate ca a fost crescut intro familie de religie episcopaliana, mai tarziu s-a convertit la catolicism. In 1943 a inceput sa studieze la Art Students League din New York. Reginald Marsh si Kenneth Hayes Miller au fost doi dintre profesorii sai de la ASL. La inceputul carierei sale, Tooker a fost deseori comparat cu pictori ca Andrew Wyeth, Edward Hopper, precum si cu prietenii sai, Jared French si Paul Cadmus.

Artistul a fost ales in Academia National de Design in anul 1968 si este membru al Academiei Americane de Arte si Litere. Tookertraieste acum in Vermont.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu