marți, 19 septembrie 2017

William Dyce - Highland Ferryman - aniversare



* * *

stau singur, singurel
pe malul mării
și nu sunt Ovidius
şi nici Ulise
doar barca îmi este prieten
şi nu ştiu ce hotărâre voi lua
şi când

(cav)




------------------------------------------------------------------------------------------

Pictor: William Dyce
Titlul : Highland Ferryman
Titlul original: Highland Ferryman
Data:
Stilul:
Mod de realizare: ulei pe paza
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Date despre pictor:
William Dyce(19 septembrie 1806, Aberdeen, Scotia – 14 februarie 1864, Londra) a fost un distins pictor scotian, care a jucat un rol important in formarea educatiei publice in arta din UK, ca parinte al sistemului de scoli din South Kensington.

Dyce si-a inceput cariera la Royal Academy, apoi a plecat la Roma pentru prima oara in 1825. Acolo a studiat lucrarile lui Titian si Poussin. S-a reintors la Roma in 1827, de data aceasta a stat acolo un an si jumatate, iar in acea perioada se pare ca l-a cunoscut pe pictorul german nazaraean Friedrich Overbeck. Dupa aceste doua calatorii s-a stabilit pentru cativa ani in Edinburgh. S-a intretinut din pictura de portrete mai intai, insa a trecut imediat la alte subiecte de arta, in special cele religioase.

I s-a dat conducerea School of Design din Edinburgh, apoi a fost invitat la Londra sa conduca noua School of Design, care a devenit ulterior Royal College of Art.Inainte de a lua acest post in 1838 impreuna cu un coleg au fost trimisi sa viziteze Franta si Germania pentru a face un raport despre educatia de acolo. A plecat de la scoala in 1843 pentru a putea picta mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu