joi, 16 noiembrie 2017

Georgia Totto O’Keeffe - floarea-soarelui de la Maggie


* * *

mă fac că plouă
în schimb privesc
floarea-soarelui de la maggie
și brusc se face galben în camera pustie

(cav)


------------------------------------------------------------------------------------------
Pictor: Georgia Totto O’Keeffe
Titlul : floarea-soarelui de la Maggie
Titlul original: A Sunflower from Maggie
Data: 1937
Stilul: Precisionism
Mod de realizare:
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Date despre pictor:
Georgia Totto O’Keeffe (15 noiembrie 1887, Sun Prairie, SUA – 6 martie 1986) a fost o faimoasa artista americana a anilor 1920.A fost renumita pentru contributia sa la tehnicile de pictura moderna americana.Artista e cunoscuta in special pentru picturile cu flori, stanci, scoici, oase de animale si peisaje in care a sintetizat abstractia si reprezentarea.A pictat forme cu contur clar care abunda in tranzitii subtile de culori diferite, transformandu-le deseori in imagini foarte abstracte.

O’Keeffe a jucat un rol important in aducerea stilului de arta americana in Europa, intro perioada cand cea mai mare parte a influentelor veneau din directia opusa. Aceasta a determinat recunoasterea importantei mari in istoria artei a artistei, ea fiind una dintre putinele femei care a castigat accesul la acest nivel de influenta profesionala.

• Facand cunoscut necunoscutul tau este un lucru foarte important.Making your unknown known is the important thing.

• Unde m-am nascut si unde am trait nu este important.Important e ce am facut cu ceea ce am fost care ar trebui să fie important.Where I was born and where and how I have lived is unimportant. It is what I have done with where I have been that should be of interest.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu