vineri, 29 aprilie 2022

Klaus Schulze

 S-a stins din viaţă o legendă a muzicii. Managerul anunţă un deces „neaşteptat”

Klaus Schulze, unul dintre giganții muzicii electronice, a murit la vârsta de 74 de ani. Chiar dacă suferea de o boală care n-a fost precizată, decesul a fost „neașteptat”, potrivit managerului artistului. Alături de Tangerine Dream, iar apoi pe cont propriu, Schulze a fost, alături de Vangelis, Jean-Michel Jarre și Kraftwerk, unul dintre muzicienii care au popularizat muzica electronică, în anii ’70.

Potrivit unui comunicat, Schulze s-a stins din viață marți, 26 aprilie. El suferea de o boală nedezvăluită, dar moartea sa a fost descrisă ca fiind „subită” de Frank Uhle, directorul general al casei sale de discuri, SPV, potrivit Consequence of Sound.

„Am fost șocați și întristați să auzim vestea morții subite a lui Klaus Schulze”, a declarat Uhle într-un comunicat. „Pierdem și ne va lipsi un bun prieten – unul dintre cei mai influenți și importanți compozitori de muzică electronică – un om și un artist excepțional.”

Pionier al genurilor krautrock, ambiental și techno, Schulze a lansat peste 60 de albume de-a lungul carierei sale de cinci decenii.

De asemenea, a fost membru în alte 2 formații emblematice ale anilor ’70, Tangerine Dream și Ash Ra Tempel, iar de-a lungul anilor a colaborat cu Steve Winwood sau Lisa Gerrard. Cel mai recent, a lucrat cu Hans Zimmer la coloana sonoră a noi ecranizări „Dune”. 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu