sâmbătă, 4 martie 2017

Intermezzo coloristic cu Charles Isaac Ginner - Case

INTERMEZZO COLORISTIC CU CHARLES ISAAC GINNER

case

în stare de veghe
casele discută despre nivelul de viaţă:
despre nisipuri fierbimţi ori aisberguri.
pe acoperişuri alunecă realitatea
plină de necunoscute
nu ştim să le descifrăm
dar, aşteptăm cu nerăbdare dimineaţa.


(cav)


--------------------------------------------------------------------------------------- -
Pictor: Charles Isaac Ginner
Titlul: Porthleven 1922
Titlul original: Porthleven 1922
Data: 1922
Stilul:
Mod de realizare:ulei pe panza
Dimensiunea:
Unde se gaseste: Government Art Collection

Date despre pictor:
Charles Isaac Ginner (4 martie 1878 – 6 ianuarie 1952) a fost un pictor francez de peisaje si subiecte urbane. S-a nascut in sudul Frantei la Cannes, din parinti britanici, in 1910 s-a stabilit in Londra, unde a fost asociat cu Spencer Gore si Harold Gilman si a fost un membru important al grupului Camden Town Group.
Charles Isaac Ginner s-a nascut in 4 martie 1878 in Cannes, al doilea fiu al lui Isaac Benjamin Ginner, un doctor britanic. A avut o sora mai mica, Ruby ( nascuta in 1886; a devenit profesoara de dans Ruby Ginner Dyer). A studiat in Cannes la Institut Stanislas.
In 1904, parintii lui nu s-au mai opus dorintei lui de a deveni pictor, iar Ginner a intrat la Academie Vitti, unde preda Henri Martin, insa Ginner a lucrat mai mult sub indrumarea lui Gervais, care dezaproba folosirea culorilor luminoase de catre Ginner. In 1905, Ginner s-a mutat la Ecole des Beaux Arts, insa in 1906, dupa plecarea lui Gervais, s-a reintors la scoala Vitti, unde principalul sau profesor a fost Hermenegildo Anglada Camarasa, care dezaproba admiratia lui Ginner pentru Vincent van Gogh.
Ginner a pictat cladiri urbane, ca in lucrarea ‘Plymouth Pier from The Hoe’. Acuarelele lui sunt inconfundabile, cu detalieri meticuloase ale copacilor si cladirilor .
Galeria Tate Gallery din Londra si multe alte galerii detin lucrarile sale.
A murit in Londra pe 6 ianuarie 1952.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu