miercuri, 10 mai 2017

David Johnson - Muntele Chocorua, New Hampshire - aniversare


SĂRBĂTORIREA PICTORULUI DAVID JOHNSON

***

de la înălţimea zborului văd
aceeaşi câmpie ce se odihneşte în tăcere
tulburată din când în când
de cântecul unui greier
ce-mi cântă fericit la aterizare.

(cav)



----------------------------------------------------------------------------------
Pictor: David Johnson
Titlul: Muntele Chocorua, New Hampshire
Titlul original: Mount Chocorua, New Hampshire
Data : 1851
Stilul: Luminism
Mod de realizare: Ulei pe panză
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Date despre pictor:
David Johnson (10 mai 1827 - 30 ianuarie 1908) a fost membru al celei de-a doua generații de pictori din școala Hudson River School
Johnson sa născut în New York City , New York . A studiat timp de doi ani la școala antică a Academiei Naționale de Design și a studiat, de asemenea o perioada scurta cu artistul Jasper, Francis Cropsey, din Hudson . Împreună cu John Frederick Kensett și John William Casilear , el a fost cunoscut pentru dezvoltarea Luminismului .
Pe spatele unui tablou făcut la Haines Falls, Kauterskill Clove, în 1849, Johnson a scris "Primul meu studiu din natură, realizat în colaborare cu JF Kensett și JW Casilear". Până în 1850, Johnson expune în mod regulat la Academia Națională de Design din New York, unde a devenit asociat în 1859; În 1861 a fost ales un academician complet.
Lucrările cu semnătură ale lui Johnson sunt, de obicei, mici în format, bine pictate, manipulate delicat și bogat colorate. Pe baza unor desene preliminare și studii aprofundate ale copacilor specifici din mediul lor natural, picturile sale reprezintă reprezentări exacte și invitative ale peisajului nord-estic și "exemple exquisite ale stilului care se numește Luminism". Johnson a pictat numeroase scene Lake George între sfârșitul anilor 1860 și începutul anilor 1870, inclusiv Vederea din Dresda, Lacul George .
Cel mai mare succes al lui Johnson a fost realizat la mijlocul anilor 1870, când a expus picturi de peisaje populare precum Catskills, Lake George și Munții Albi, precum și scene pastorale ale statului central din New York, o zonă pe care el a fost singurul Artist al erei să frecventeze. A expus extensiv în importante centre americane de artă, printre care Chicago , Boston și Philadelphia , și la salonul de la Paris din 1877. Apoi lucrarea sa sa schimbat pentru a reflecta influența școlii franceze Barbizon, o tranziție stilistică care sa întâlnit cu O recepție critică dificilă din partea colegilor săi dar care a paralel cu dilema cu care se confruntă pictorii de școală din Hudson River care încearcă să rămână relevanți, pe măsură ce gusturile estetice s-au schimbat. Bayside, New Rochelle, New York (mai jos) este un exemplu de lucrare ulterioară a lui Johnson, când influența lui Barbizon a eclipsat datoria anterioară școlii Hudson River.
Johnson a murit în Walden , New York, în 1908.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu