miercuri, 31 mai 2017

Walter Richard Sickert - The Front at Hove (Turpe Senex Miles Turpe Senilis Amor) - aniversare

ANIVERSAREA PICTORULUI WALLTER RICHARD SICKERT

* * *

sub un cer albastru
plutesc săruturi în miros de trandafiri


pe o bancă
un soldat bătrîn picior peste picior
atente să nu strivească amintirile
ține în palme liniștea unei poezii

(cav)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pictor: Walter Richard Sickert
Titlul : The Front at Hove (Turpe Senex Miles Turpe Senilis Amor)
Titlul original: The Front at Hove (Turpe Senex Miles Turpe Senilis Amor)
Data : 1930
Stilul: Post-impresionism
Mod de realizare:
Dimensiunea:
Unde se gaseste:
Date despre pictor:
Walter Richard Sickert (31 mai 1860 – 22 ianuarie 1942) pictor englez impresionist de origine germana, membru al Camden Town Group. Sickert a fost un artist cosmopolitan si excentric care a preferat ca subiecte oamenii obisnuiti si scenele urbane.Sickert s-a nascut in Munich, Bavaria. Tatal sau, Oswald Sickert a fost un artist danezo-german, iar mama sa a fost fiica nelegitima a astronomului englez Richard Sheepshanks. Familia s-a mutat in Germania dupa Marea Expozitie, lucrarile lui Oswald fiind recomandate de Baroneasa Rebecca von Kreusser lui Ralph Nicholson Wornum, proprietarul Galeriei nationale din acea vreme. Tanarul Sickert a fost trimis la Scoala Colegiului Universitatii intre 1870-1871 apoi s-a transferat la King’s College School, Wimbledon, unde a studiat pana la varsta de 18 ani.
Cu toate ca era fiu si nepot de pictori, se parea ca va alege cariera de actor, el aparand in roluri mici in Compania de teatru a lui Sir Henry Irving’s company, inainte de a se apuca sa studieze arta ca asistentul lui James Abbott McNeill Whistler. Mai tarziu a plecat in Paris unde l-a intalnit pe Edgar Degas, ale carui lucrari au avut un puternic efect asupra artei lui Sickert.Si-a dezvoltat o versiune personala a Impresionismului, preferand culorile sumbre. Urmand sfatul lui Degas, Sickert a pictat intrun studio, lucrand dupa desene si din memorie ca evadare din „tirania naturii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu