sâmbătă, 10 iunie 2017

Claude Monet- Un colț la Studio

REUȘITA ÎN VIAȚĂ

Din punctul cui de vedere
Certificatele de reușită în viață
Sunt verdicte
De reușită în viață?
Masa de lucru geme de hârtii care așteaptă
Într-un rând inutil
Căci tot ce a părăsit cândva masa de lucru
A fost într-un fel - la fel de nedeterminat.
Nimic nu este niciodată destul de terminat
Decât în ochii superficiali ai acestei vagi amenințătoare noțiuni:
LUMEA
Doar Timpul ne mai dă cadoul timpului la timp,
nu mai suntem flămînzi de disperare,
reușim întotdeauna într-un fel
dar întotdeauna în alt fel.


de Riri Sylvia Manor
Pestrit, Editura Paralela 45, 2010


 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Riri Sylvia Manor (Aberfeld) este cunoscuta in toata lumea si in Israel ca Profesor de Oftalmologie si Neuro-Oftalmologie dar visul ei in anii tineretii era cu totul diferit. Scria poezii dela virsta de noua ani si in anii de scoala se simtea atrasa numai de domeniul literaturei,filosofiei, teatrului si regiei cinematografice.
La virsta de 18 ani a renuntat la visele tineretii si si-a schimbat orientarea caci si-a dat seama ca in perioada aceia la toate facultatile de stiinte umanistice din Romania se propaga numai ideologie marxist-leninista si literatura produsa de mercenari ai condeiului.
A urmat cursurile Facultatii de Medicina de la Bucuresti si in 1960,inainte de a pleca in Israel,a scris o poezie de ramas bun poezie....
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Claude Monet- Un colț la Studio
Data: 1861
Stilul: Realism
Oscar-Claude Monet (n. 14 noiembrie 1840, Paris – d. 5 decembrie 1926, Giverny) a fost un pictor impresionist din Franța.
Monet s-a născut la Paris, Franța. Familia sa s-a mutat la Le Havre în Normandia când el avea cinci ani. Tatăl său ar fi dorit ca Monet să intre în afacerea familiei, băcănia, dar Oscar Monet voia să picteze. Eugène Boudin, un artist care a lucrat în mare parte la picturi plein air - schițe rapide făcute în aer liber - pe plajele Normandiei, l-a învățat câteva tehnici ale picturii în 1856. La început artistul nu era deloc de acord cu lucrările facute de Boudin, dar acesta l-a învățat să deschidă ochii asupra naturii : "... în sfârșit ,ochii mi s-au deschis și am înțeles cu adevărat natura. Am învățat în același timp s-o iubesc .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu