sâmbătă, 29 iulie 2017

Robert Lewis Reid - Primăvara - aniversare


ANIVERSAREA PICTORULUI rOBERT lEWIS REID

Podul

Azi am fost pod !
O furnica,
încarcata cu bagaje,
era cît pe aici sa se înece
într-o picatura de apa.
Atunci am întins degetul
si furnica a trecut pe pod.

de Lucia Olteanu


---------------------------------------------------------------------------------
Pictor:Robert Lewis Reid
Titlul: Primăvara
Titlul original: Spring
Data: 1906
Stilul: Impresionism
Mod de realizare: ulei pe pânză
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Date despre pictor:
Robert Lewis Reid (29 iulie 1862 – 2 decembrie 1929) a fost un pictor impresionist american si muralist. Robert Reid s-a nascut in Stockbridge, Massachusetts si a urmat cursurile Scolii Muzeului de Arte Frumoase din Boston cu Otto Grundmann, peste cativa ani ajungand si el sa predea in acea scoala. In 1884 s-a mutat la New York City, a studiat la Liga de Arta a Studentilor, iar in 1885 a plecat la Paris sa studieze la Académie Julian cu Gustave Boulanger si Jules Joseph Lefebvre. Primele sale picturi au reprezentat figuri de tarani francezi, pictate la Étaples.

Dupa reintoarcerea la New York in 1889, artistul a lucrat ca portretist apoi ca instructor de arta la Liga de Arta a Studentilor si Cooper Union. Multe dintre lucrarile sale sunt centrate pe pictatul femeilor tinere printre flori. Lucrarile lui aveau tendinta de a fi foarte decorative, astfel ca a devenit cunoscut pentru lucrari murale si vitralii. A contribuit alaturi de alti artisti la pictarea frescelor de pe domul Liberal Arts Building in timpul Expozitiei Columbiane din Chicago, in 1893.

In 1897, Reid a devenit membru al gruparii Ten American Painters, care s-a separat din Societatea Artistilor Americani. In 1906 a devenit membru deplin al Academiei Nationale de Desen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu