luni, 28 august 2017

Morris Cole Graves - Timpul schimbării - aniversare


ANIVERSAREA PICTORULUI MORRIS COLE GRAVES

* * *

sub un cer învolburat
cineva a dărâmat toate podurile
și o dată cu ele speranța slabă a zborului

(cav)

---------------------------------------------------------------------------------

Pictor: Morris Cole Graves
Titlul:Timpul schimbării
Titlul original: Time of Change
Data:
Stilul:
Mod de realizare: Ulei pe pânză
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Date despre pictor:
Morris Cole Graves (28 august 1910 – 5 mai 2001) a fost un pictor american expresionist. Impreuna cu Guy Anderson, Kenneth Callahan, William Cumming si Mark Tobey a fondat Northwest School. Graves a fost si un mistic.
S-a nascut intro familie metoista din Fox Valley, Oregon, fiind al saselea copil.Familia s-a mutat in Seattle in 1911. Graves a fost un artist autodidact cu o intelegere naturala pentru culoare si linii.

Graves a lasat scoala dupa anul doi si a navigat cu trei linii americane de posta impreuna cu fratele sau Russell. La sosirea in Japan a scris:
„Acolo am avut dintrodata sentimentul ca aceasta a fost calea cea mai buna de a face orice. A fost acceptarea naturii, nu rezistenta la ea. Nu simteam ca trebuie sa devin pictor, dar respiram un aer diferit.”
Dupa absolvirea liceului din Beaumont, Texas in 1932, la rugamintea matusii sale, Graves s-a reintors la Northwest. Si-a petrecut o mare parte din viata profesionala in Seattle si La Conner, Washington, impartind un studio pentru o perioada cu Guy Anderson.Lucrarile de inceput ale lui Graves au fost uleiuri si cu un accent pe pasari cu aspect bizar, fie oarbe sau ranite, ori imobilizate in valuri de lumina.

Morris Graves a murit in dimineata zilei de 5 mai 2001 in casa sa din Loleta, la cateva ore dupa ce a facut un infarct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu