marți, 15 august 2017

Walter Crane - vara - aniversare


ANIVERSAREA PICTORULUI WALTER CRANE PE VERSURILE LUI WALTER SCOTT

Lady of the Lake

Boboci, florile-s încă mai frumoase.
Speranţa-i vie când din teamă-apare.
Crinul spălat în rouă-a cer miroase.
Iar dragostea din lacrimi creşte mare.

de Walter Scott



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pictor: Walter Crane
Titlul: vara
Titlul original: summer
Data: 1895
Stilul: Neo-Clasicism
Mod de realizare: Ulei pe pânză
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Date despre pictor:
Walter Crane(1845–1915) a fost un pictor si ilustrator de carti englez. Walter Crane(1845–1915) a fost un pictor si ilustrator de carti englez. Este considerat cel mai prolific si influent creator de carti de copii din generatia lui.

Walter Crane s-a născut în Liverpool pe 15 august 1845, al doilea fiu a lui Thomas Crane, un pictor portretist si miniaturist. A fost un adept al noii miscari in arta si a inceput sa studieze si sa aprecieze stilul Fratiei pre-rafaelita, de asemenea a fost un student sarguincios al renumitului artist si critic John Ruskin.Ca gravor in lemn a avut oportunitatea sa studieze artistii contemporani a caror opera a trecut prin mainile lui, lucrarile pre-rafaelitilor Dante Gabriel Rossetti si John Everett Millais, precum si ilustratiile pentru „Alice in Wonderland” ale lui Sir John Tenniel si Frederick Sandys.Un element important in dezvoltarea talentului sau a fost studierea stampelor japoneze. La inceputul anilor 1880, initial sub influenta lui Morris, Crane a fost strans asociat cu miscarea socialista. A facut la fel de mult ca si Morris pentru a aduce arta in viata de zi cu zi a tuturor claselor sociale. Cu acest obiectiv in vedere el a pus un accent deosebit pe designul pentru textile si wallpaper, precum si pe decorarea casei; insa si-a folosit arta si pentru avansarea directa a cauzei socialiste. pentru o lunga perioada de timp a desenat pentru organizatiile socialiste, Justice, The Commonweal si The Clarion.

Cu toate ca nu era un anarhist, Crane a contribuit la cateva publicatii libertare, inclusiv Liberty Press si Freedom Press.

Walter Crane a murit pe 14 martie 1915 in spitalul Horsham, West Sussex. Trupul lui a fost incinerat la Golders Green Crematorium, unde a si ramas cenusa lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu