vineri, 1 septembrie 2017

Charles Edward Perugini - Femeie citind în grădină - aniversare




* * *

cu o simfonie de vivaldi
începe toamna
și cu tine în grădină
citind poezii
despre zâmbete
și florile care îți înfloresc în palmă
îți ține trează iubirea

(cav)



---------------------------------------------------------------------------------

Pictor: Charles Edward Perugini
Titlul: Femeie citind în grădină
Titlul original:
Data:
Stilul:I
Mod de realizare: ulei pe pânză
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Date despre pictor
Charles Edward Perugini, Carlo Perugini (1 septembrie 1839 – 22 decembrie 1918) a fost un pictor englez de origine italiana din epoca Victoriana. Perugini s-a nascut in Napoli, insa a locuit impreuna cu fmilia sa in Anglia de la varsta de 17 ani. S-a pregatit in Italia sub indrumarea lui Giuseppe Bonolis si Giuseppe Mancinelli, iar in Paris cu Ary Scheffer. A devenit un protejat al Lordului Leighton, care l-a adus inapoi in Anglia in 1863. Perugini se pare ca a lucrat ca asistent in studioul lui Leighton. Sub influenta lui Leighton, a inceput ca pictor de scene clasice; apoi „a trecut la mai profitabilele picturi de portrete, picturi de compozitie cu femei frumoase si copii.”

In 1874s-a casatorit cu cea mai mica fiica a romancierului Charles Dickens, care sub numele Kate Perugini si-a continuat cariera sa artistica, colaborand uneori cu sotul ei. Lucrarea lui Perugini din 1878, „A Girl Reading”, probabil cea mai cunoscuta lucrare a lui, se afla in colectia de la Art Gallery din Manchester.

Portretul lui Sophy Gray, cumnata pictorului pre-rafaelite Sir John Everett Millais, a fost considerat din greseala ca fiind o lucrare a lui Millais insusi.

Perugini si sotia lui au avut o viata sociala activa in cercurile artistice din acea epoca. Artistul a murit in Londra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu