miercuri, 6 septembrie 2017

Julius LeBlanc Stewart - Lumina soarelui - ANIVERSARE


* * *

vara aceasta
în lumina soarelui
într-un top de pe insula iubirii
muzica inimi tale
a staționat
pentru trei săptămâni la rând
pe locul întâi


(cav)



---------------------------------------------------------------------------------

Pictor: Julius LeBlanc Stewart
Titlul : Lumina soarelui
Titlul original: Sunlight
Data:
Stilul: Academic
Mod de realizare: Ulei pe pânză
Dimensiunea: 115.57 x 130.81 cm
Unde se gaseste: Colecție privată

Date despre pictor
Julius LeBlanc Stewart(6 septembrie 1855, Philadelphia, Pennsylvania – 5 ianuarie 1919, Paris, Franta), a fost un pictor american care a pictat in Paris. Contemporan cu pictorul expatriat John Singer Sargent, Stewart a fost poreclit „Parizianul din Philadelphia.”

Tatal lui, milionarul din afaceri cu zahar William Hood Stewart, s-a mutat cu familia la Paris in 1865 si a devenit un distins colectionar de arta si protector a lui Fortuny si a artistilor de la Barbizon. Julius a studiat in adolescenta sub indrumarea lui Eduardo Zamacois, a lui Jean-Léon Gérôme la École des Beaux Arts, iar mai tarziu a fost elevul lui Raymondo de Madrazo.

Starea materiala buna a familiei Stewart i-a permis sa sa duca o viata luxoasa de expatriat si sa picteze ce ii placea, deseori portrete de grup de dimensiuni mari. In tabloul ‘After the Wedding’ (1880), e pictat fratele artistului, Charles si mireasa lui, Mae, plecand in luna de miere. Portretele de grup ulterioare ii reprezinta pe prietenii lui – inclusiv actrite, celebritati si aristocrati — deseori cu un auto-portret de-al sau undeva in multime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu