luni, 18 septembrie 2017

Peter Blake - Reuniunea

Album de prieten

Pentru ca, între noi,
să nu curgă râuri de dor,
vă las cadenţa vorbelor.
Pentru ca, între noi
să nu se întindă pustiul,
vă las grădina gândurilor mele.
Pentru ca, între noi
să nu crească hotare,
vă las o îmbrăţişare.

de Marin Corneliu Dobre

 


---------------------------------------------------------------- -

Descrirea tablou

Acest tablou prezintă o întâlnire între trei prieteni , toți pictori britanici : Howard Hodgkin ( stânga ) , Peter Blake ( mijloc) și David Hockney (dreapta) .
Tabloul a fost pictat de Peter Blake in 1979.
Scena este o ironie, o reinterpretare a picturii , Reuniunea sau " Bonjour Monsieur Courbet" , care prezintă artistul salutând doi prieteni .
Blake transpune această întâlnire nu la țară, cum a făcuto Gustave Courbet, ci în mediul urban din Venice Beach , California .
Spre deosebire de vizitatorii imbracati mai formal, Hockney este în elementul său , îmbrăcat lejer printre panourile publicitare , palmieri si frumoase patinatoare pe role.

--------------------------------------------------------------------------
Pictor: Peter Blake
Titlul:Reuniunea
Titlul original: The Meeting (or Have a Nice Day, Mr. Hockney)
Data: 1979
Stilul: Pop Art
Mod de realizare: Ulei pe pânză
Dimensiunea:
Unde se găseşte: Tate Gallery, London, UK

Date despre pictor;

Peter Blake a primit in 1956 o diploma a Colegiului Regal de Arta din Londra. Este considerat unul dintre artistii pop de marca ai generatiei sale.
Este cunoscut petru reprezentarea unor imagini populare - The Beatles, Marilyn Monroe si Elvis Presley - si eroi de wrestling ce purtau nume precum Lordul Irlandex Z si Pustiul Zebra Mascat. In aceste lucrari, folosind surse fotografice, Blake isi exploateaza abilitatile tehnice, dand frau liber capacitatii sale de a reda. Pictura sa sugereaza natura caleidocopica. Talentul sau de portretist se regaseste in "Autoportret" o imagine a sa, acoperita cu simboluri ale intereselor sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu