luni, 18 septembrie 2017

Robert Lewis Reid - Peisaj

Visul unei flori

Când în lunca-ngălbenită
Filomela cântă-n dor,
Viorica vestejită
Doarme-n valea fără flori.

Şi visează vis de aur,
Văi de umbre şi miros,
Unde-n luncile de laur,
Vântul cântă răcoros.

de Mihai Eminescu (1869)

 


--------------------------------------------------------------------------
Pictor: Robert Lewis Reid
Titlul:Peisaj
Titlul original: Landscape with Stream
Data:
Stilul: Impresionism
Mod de realizare: Ulei pe pânză
Dimensiunea:
Unde se găseşte:

Date despre pictor;

Robert Lewis Reid (29 iulie 1862 – 2 decembrie 1929) a fost un pictor impresionist american si muralist. Robert Reid s-a nascut in Stockbridge, Massachusetts si a urmat cursurile Scolii Muzeului de Arte Frumoase din Boston cu Otto Grundmann, peste cativa ani ajungand si el sa predea in acea scoala. In 1884 s-a mutat la New York City, a studiat la Liga de Arta a Studentilor, iar in 1885 a plecat la Paris sa studieze la Académie Julian cu Gustave Boulanger si Jules Joseph Lefebvre . Primele sale picturi au reprezentat figuri de tarani francezi, pictate la Étaples.
Dupa reintoarcerea la New York in 1889, artistul a lucrat ca portretist apoi ca instructor de arta la Liga de Arta a Studentilor si Cooper Union. Multe dintre lucrarile sale sunt centrate pe pictatul femeilor tinere printre flori. Lucrarile lui aveau tendinta de a fi foarte decorative, astfel ca a devenit cunoscut pentru lucrari murale si vitralii. A contribuit alaturi de alti artisti la pictarea frescelor de pe domul Liberal Arts Building in timpul Expozitiei Columbiane din Chicago, in 1893.
In 1897, Reid a devenit membru al gruparii Ten American Painters, care s-a separat din Societatea Artistilor Americani. In 1906 a devenit membru deplin al Academiei Nationale de Desen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu