miercuri, 1 noiembrie 2017

Alfred Sisley - Louveciennnes, Peisaj de toamna

zbor

pasarile in zborul lor
privesc cum noiembrie
ia toate frunzele ruginii
strabatand vantul rece.
irisii din ochii lor negrii
pleaca cu imaginea ta sculpturala
si zboara atat de repede
pe albastrul frigului si linistii
indepartand zvagnirea sangelui tau.

(cav)

 


------------------------------------------------------------------------------------ -
Pictor: Alfred Sisley
Titlul: Louveciennnes, Peisaj de toamna
Titlul original: Autumn Landscape, Louveciennnes
Data: 1875
Stilul: Impresionism
Mod de realizare: Ulei pe pânză
Dimensiunea: 65.1 x 50.2 cm
Unde se găseşte: Colectie particulara

Date despre pictor:

Alfred Sisley (30 octombrie 1839 — 29 ianuarie 1899) a fost un pictor impresionist englez care a trăit şi a pictat în Franţa.
Sisley s-a nascut in Paris, parintii sai fiind englezi William Sisley si Felicia Sell. La inceputul anilor 1860 a studiat in atelierul lui Marc-Charles-Gabriel Gleyre, unde i-a intalnit pe Frederic Bazille, Claude Monet si pe Pierre-Auguste Renoir. Impreuna au pictat in aer liber, pentru a captura cat mai real efectele pasagere ale razelor solare. Abordarea inovativa la acel moment a generat picturi mai colorate decat cele pe care erau oamenii obisnuiti sa vada. Prefera sa picteze suprafetele apei, vederea caleidoscopica a apei. Prin urmare Sisley si prietenii sai au avut la inceput cateva oportunitati de a-si vinde tablourile sau de a le expune, desi spre deosebire de cativa colegi de ai sai care aveau greutati financiare el primea o alocatie de la tatal sau.
Lucrarile lui Sisley din studentie s-au pierdut,cea mai timpurie lucrare a sa se crede ca a fost pictata in jurul anului 1864. La sfarsitul anilor 1860 el a inceput o relatie cu Eugenie Lescouezec, cu care a avut 2 copii.Relatia acestora a continuat timp de 30 ani, sfarsindu-se cu moartea acesteia, cu cateva luni inainte de moartea lui in 1899.
Sisley a murit in Moret-sur-Loing la varsta de 59 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu