sâmbătă, 25 februarie 2017

INTERMEZOO COLORISTIC CU PICTORUL AUSTRALIAN FREDERICK McCUBBIN



INTERMEZOO COLORISTIC CU PICTORUL AUSTRALIAN FREDERICK McCUBBIN



 * * *

la cabana din munţi
unde copiii se joacă
de-a v-ați ascunselea
cu puii de găină,
soarele are mai mult galben
cerul are mai mult albastru
copacii au mai mult verde
si timpul are mai mult timp.


(cav)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A doua febră de sâmbătă seara : George Harrison - While My Guitar Gently Weeps
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pictor: Frederick McCubbin
Titlul: Cabană în munţi
Titlul original:
Data: 1889
Stilul: Impresionism
Mod de realizare: Ulei pe pânză
Dimensiunea:
Unde se gaseste: Colecţie privată

Date despre pictor:




Frederick McCubbin (25 februarie 1855 – 20 decembrie 1917) a fost un pictor australian din scoala Heidelberg School, unul dintre cei mai importanti din istoria artelor vizuale din Australia.
McCubbin s-a nascut in Melbourne, al treilea din cei opt copii ai brutarului Alexander McCubbin (din Ayrshire, Scotia) si al Annei, nascuta McWilliams din Anglia. McCubbin a fost educat la William Willmett's West Melbourne Common School si St Paul's School, strada Swanston. Mai tarziu a lucrat o perioada ca agent comercial, ca pictor de trasuri si in afacerea de brutarit a familiein timp ce studia arta la National Gallery of Victoria's School of Design, unde l-a cunoscut pe Tom Roberts si a studiat sub indrumarea lui Eugene von Guerard. A studiat si la Victorian Academy of the Arts unde a si expus in 1876 si din 1879 pana in 1882, vanzandu-si prima pictura in 1880. In aceasta perioada, dupa moartea tatalui sau, el a fost responsabil cu afacerea familiei.
La inceputul anilor 1880, lucrarile lui McCubbin au inceput sa capteze o atentie considerabila si a castigat cateva premii ale National Gallery, primul premiu in 1883.
In 1888 a devenit profesor la School of Design de la National Gallery. Din aceasta pozitie a predat unui numar de studenti care la randul lor au devenit artisti australieni proeminenti, inclusiv Charles Conder si Arthur Streeton.
McCubbin s-a casatorit cu Annie Moriarty in martie 1889. Au avut sapte copii, dintre care, fiul lor Louis a devenit artist.
McCubbin a continuat sa picteze in primele doua decenii ale secolului al XX-lea, desi la inceputul Primului Razboi Mondial, sanatatea lui s-a inrautatit.
McCubbin a murit de infarct in 1917.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu