luni, 13 martie 2017

George Elgar Hicks - aniversare - ferestre deschise



ANIVERSAREA PICTURILOR DE COMPOZIȚIE CU GEORGE ELGAR HICKS

***

ferestrele se deschid spre grădina unde te plimbi
bătăile inimii sunt tot mai puternice
vorbesc între ele cînd te zăresc.
nimeni nu bagă de seamă
doar eu aud ce încet curge nisipul din clepsidră.
casa visează, casa zboară.


(cav)

-----------------------------------------------------------------------------
Pictor: George Elgar Hicks
Titlul: Buchet de vară
Titlul original:
Data:
Stilul:
Mod de realizare: ulei pe pânză
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Despre autor:
George Elgar Hicks (13 martie 1824 – 1914) a fost un pictor englez din epoca victoriana. E cunoscut pentru picturile lui de compozitie de dimensiuni mari in stilul lui William Powell Frith.


S-a nascut pe 13 martie 1824 in Lymington, Hampshire, George Elgar Hicks a fost al doilea copil al unui magistrat instarit. Parintii l-au incurajat pe Hicks sa devina doctor, astfel ca Hicks a studiat medicina la University College din 1840-42. Oricum, dupa trei ani de „studii dezagreabile”,  Hicks s-a decis sa devina pictor. Astfel ca Hicks a inceput sa se pregateasca pentru a deveni artist, cu mult mai tarziu decat marea parte a artistilor vremii. In 1843, Hicks s-a inscris la Sass’s Academy, iar in 1844 a intrat la Royal Academy Schools.
In 1847 Hicks s-a casatorit cu Maria Hariss, iar sase dintre cei opt copii ai lor s-au nascut in urmatorii sapte ani. In aceasta perioada n-a avut prea mult succes ca artist, aruncand vina pe faptul ca avea prea putin timp sa studieze arta ori sa interactioneze cu alti artisti, din cauza vietii foarte ocupate de familie.
In 1859, Hicks a pictat prima sa pictura mare de compozitie, „Dividend Day Bank of England” (expusa la Royal Academy in 1859).
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu