luni, 20 martie 2017

Sir Edward John Poynter - aniversare - mazare inflorita

ANIVERSAREA PICTORULUI SIR EDWARD JOHN POYNTER

***
ratacit
in secundele timpului
am patruns in universul tau
gasind primavara
de verde patrunsa
unde florile isi poarta fructele.


pasesc cu teama sa nu calc din greseala
pe sentimentele tale
pe iluzile mele.


(cav)




----------------------------------------------------------------------------------------
Pictor: Sir Edward John Poynter
Titlul: Mazare inflorita
Titlul original: Pea Blossoms
Data: 1890
Stilul:
Mod de realizare: Ulei pe pânză
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Date despre pictor:
Sir Edward John Poynter, Sir Edward John Poynter, Intaiul Baronet, KB PRA (20 martie 1836 – 26 iulie 1919) a fost un pictor, designer, desenator si art administrator englez.
Fiul lui Ambrose Poynter, arhitect, s-a nascut in Paris. A fost educat la Ipswich School si Brighton College inainte de a studia in Londra, in Roma (unde a devenit un mare admirator a lui Michelangelo) si cu Charles Gleyre in Paris (unde l-a intalnit pe James McNeill Whistler). A devenit cunoscut pentru picturile sale istorice de dimensiuni mari, picturile Israel in Egypt (1867, primul sau mare succes), Visit of the Queen of Sheba (1871–75) si King Solomon (1890).
Poynter a detinut nenumarate functii, iar in 1896, la moartea lui Sir John Millais, Poynter a fost ales presedintele Academiei Regale from 1896 si a primit in acelasi an, rangul de cavaler. A devenit baronet in 1902.
Din subiectele picturilor sale (King Solomon si King Solomons Temple) si din asocierea cu Rudyard Kipling se pare ca a fost francmason. Copii ale picturii sale ”The visit of the Queen of Sheba to King Solomon” se gasesc in cele mai multe loje masonice din toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu