joi, 22 iunie 2017

Gwendolen Mary John - Chloe Boughton Leigh - aniversare

ANIVERSAREA PICTORIȚEI GWENDOLEN MARY JOHN

* * *

tabloul de pe perete
îți șoptește ceva
nedumerită
descoperi masa și scaunul
la care stăteam copleșiți
și povesteam
despre copilul nostru
din cuvinte


(cav)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pictor:Gwendolen Mary John
Titlul: Chloe Boughton Leigh
Titlul original: Chloe Boughton Leigh
Data : 1904 - 1908
Stilul: Post-impresionism
Mod de realizare: Ulei pe pînză
Dimensiunea:
Unde se gaseste: Tate Britain, London, UK
Date despre pictor:
Gwendolen Mary John (22 iunie 1876 - 18 septembrie 1939) a fost o artistă galeză care a lucrat în Franța în cea mai mare parte a carierei sale. Picturile sale, în principal portretele unor sitteruri anonime, sunt redate într-o serie de tonuri strâns legate. Deși ea a fost umbrită în timpul vieții sale de către fratele său Augustus Ioan , reputația ei a crescut constant de la moartea ei.
Sora lui Auguste John. Gwen si fratele ei au studiat impreuna la Scoala Slade din Londra. A invatat sa lucreze sub indrumarea lui Whistler in Paris si a pozat ca model. Urmand sfaturile avocatului american John Quinn, Gwen a renuntat la cariera de model si a inceput sa studieze arta pe cont propriu. A locuit singura, pictand interioare si oameni. Gwen John s-a stabilit in Paris, dar dupa un timp s-a mutat la Meudon. Era o adevarata perfectionista, lucra cu foarte mare atentie detaliile si isi pregatea cu foarte mare grija panzele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu