joi, 22 iunie 2017

Gwendolen Mary John - Colțul artistului din Paris - aniversare

* * *

nu sunt imigrant
nu fur nevestele
necunoscuților
prietinilor
fur doar ajutorul social
nu lucrez


stau acasă în fotoliu și urmăresc la o plasmă
filme cu james bond
războiul stelelor
și mănînc popcorn

(cav)


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pictor:Gwendolen Mary John
Titlul: Colțul artistului din Paris
Titlul original:
Data : 1907 - 1909
Stilul: Post-impresionism
Mod de realizare: Ulei pe pînză
Dimensiunea: 24.8 x 31.2 cm
Unde se gaseste:
Date despre pictor:
Gwendolen Mary John (22 iunie 1876 - 18 septembrie 1939) a fost o artistă galeză care a lucrat în Franța în cea mai mare parte a carierei sale. Picturile sale, în principal portretele unor sitteruri anonime, sunt redate într-o serie de tonuri strâns legate. Deși ea a fost umbrită în timpul vieții sale de către fratele său Augustus Ioan , reputația ei a crescut constant de la moartea ei.
Sora lui Auguste John. Gwen si fratele ei au studiat impreuna la Scoala Slade din Londra. A invatat sa lucreze sub indrumarea lui Whistler in Paris si a pozat ca model. Urmand sfaturile avocatului american John Quinn, Gwen a renuntat la cariera de model si a inceput sa studieze arta pe cont propriu. A locuit singura, pictand interioare si oameni. Gwen John s-a stabilit in Paris, dar dupa un timp s-a mutat la Meudon. Era o adevarata perfectionista, lucra cu foarte mare atentie detaliile si isi pregatea cu foarte mare grija panzele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu