miercuri, 21 iunie 2017

Ivan Aivazovsky - Navigând la lumina lunii

meseria mea e riscul ...

“În adevăr, pentru mine, este cel mai fantastic lucru care se poate întâmpla în viaţa unui om: să poţi să părăseşti planeta, să te rupi de ea, să te smulgi din noroi ... cu o jucărie pe care ţi-a fabricat-o o întreagă naţiune !
Primul om care va pune piciorul pe lună ... La asta visez !
Acesta-i scopul, adevăratul scop ! Să te smulgi din noroi !
Cum e posibil ca oamenii să se certe, să se bată, cum e posibil să cerşească o decoraţie, cum pot să ceară să fie strigaţi „Maestre”, sau „Domnule Preşedinte”, sau „Domnule Colonel” ... ? E de necrezut !
... Când şti că vei muri ...
... Când ştii că, de fapt, EŞTI DEJA MORT ! „

Decembrie 1965

GIL DELAMARE – meseria mea e riscul ...


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gilbert Yves Delamare de la Villenaise de Chenevarin s-a nascut la Paris la 14 octombrie 1924. Tatal sau, fost ofiter, infiintase mai multe cinematografe, dar nu acest lucru l-a ajutat in meseria pe care urma sa o aiba. Despre mama sa, autorul nu precizeaza decat ca isi dorea sa-l vada ofiter de marina in uniforma alba.
Acest om, caruia ii placea sa realizeze lucruri inainte ca altcineva sa o fi facut vreodata, a plecat catre ceruri la 31 mai 1966, in timpul unei cascade automobilistice. El, care a cautat sa aduca mereu ceva “nou sub soare”, se afla probabil pe vreo stea, asteptand sa i se spuna: “Motor!”
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ivan Aivazovsky - Navigând la lumina lunii
Titlul original: Парусник у берегов Крыма в лунную ночь
Data: 1858
Stilul: Romantic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu