sâmbătă, 17 iunie 2017

Walter Frederick Osborne - un copil pe plajă - aniversare

* * *

în istoria scrisă de învingători pe nisipul moale
un copil descoperă tridentul lui neptun
uitat printre umbrele purtate de penelope moderne

(cav)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pictor:Walter Frederick Osborne
Titlul: un copil pe plajă
Titlul original:
Data :
Stilul:
Mod de realizare: Ulei pe pînză
Dimensiunea:
Unde se gaseste:
Date despre pictor:
Walter Frederick Osborne(17 iunie 1859 – 24 aprilie 1903) a fost un pictor impresionist irlandez de peisaje si portrete. Majoritatea lucrarilor lui reprezinta femei, copii si persoane varstnice, precum si scene rurale.
Walter Osborne s-a nascut in Rathmines, Dublin, al doilea din cei trei fii ai lui William Osborne, un pictor de animale. A fost educat la scoala din Rathmines si la Royal Hibernian Academy.
A castigat premiul Taylor Prize in 1881 si 1882, cel mai mare premiu pentru studenti in Irlanda acelor vremuri, pe cand studia la Koninklijke Academie voor Schone Kunsten din Antwerp. A fost influentat de pictorul flamand, Rubens, precum si de pictorul francez realist si plein-air, Jules Bastien-Lepage. In 1883, Osborne s-a mutat din Antwerp in Britania unde a pictat faimoasa sa lucrare ‘Apple Gathering, Quimperlé’, actualmente in National Gallery din Irlanda. Curand dupa aceea s-a mutat in Anglia unde a lucrat alaturi de Nathaniel Hill si Augustus Burke la Walberswick.
In 1886 a fost ales la Royal Hibernian Academy si a primit multe comenzi de portrete. Aceste comenzi au fost o importanta sursa de venit, deoarece nu avea nici o avere. Dupa ce sora lui a murit s-a implicat in intretinerea fiicei ei, iar parintii lui erau dependenti financiar de el.
In 1892 s-a reintors in Irlanda pentru a locui in resedinta familiei, de asemenea a avut un atelier la adresa No. 7 St. Stephen’s Green. A petrecut mult timp pictand afara, in Dublin pe langa catedrala St. Patrick’s Cathedral sau la tara. Era foarte placut in cercurile sociale, iar chirurgul Sir Thornely Stoker, fratele lui Bram Stoker, era unul dintre cei mai buni prieteni ai lui.
A murit de pneumonie la 44 de ani si a fost inmormantat la cimitirul Mount Jerome Cemetery.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu