duminică, 11 iunie 2017

ZIUA CAMPIONATULUI EUROPEAN DE FOTBAL - 11.06.2016


ZIUA CAMPIONATULUI EUROPEAN DE FOTBAL
HAI ROMÂNIA!

11.06.2016

Citate fotbal.



7. Sunt fost jucător, fost director tehnic, fost antrenor, fost manager, fost preşedinte de onoare. O listă grozavă care arată din nou că totul ajunge la final.
8. Jucătorii care nu sunt lideri adevăraţi dar încearcă să fie îi vor critica întotdeauna pe colegi după o greşeală. Liderii adevăraţi ţşi asumă pe teren faptul că ceilalţi vor face greşeli.
9. Ce este viteza? Presa de sport confundă adesea viteza cu timming-ul. Vedeţi, dacă încep să alerg mai devreme decât cineva, par mai rapid.
10. Există un singur moment în care poţi ajunge la timp. Dacă nu eşti aici, ai ajuns fie prea devreme, fie prea târziu.
11. Nu am făcut niciodată o greşeală înainte să o fac prima dată.
12. E dovedit statistic că un jucător are mingea trei minute într-un meci. Deci, cel mai important lucru e ce faci în cele 87 de minute în care nu o ai. Aici îţi dai seama dacă eşti un fotbalist bun sau nu.
13. După ce câştigi ceva nu mai eşti la 100%, ci la 90%. Este ca o sticlă de apă minerală al cărei dop e desfăcut pentru puţin timp. După aceea mai rămâne doar puţin acid înăuntru.




14. Există o singură minge, deci trebuie să o ai!
15. Cineva care jonglează cu mingea pe sus în timpul unui meci şi oferă timp fundaşilor adverşi să se replieze e un jucător pe care toată lumea îl crede magic. Eu spun că trebuie să meargă la circ.
16. Trebuie să ne asigurăm că cei mai slabi jucători ai adversarilor au mingea cel mai mult timp. O vom primi înapoi într-un timp foarte scurt.
17. Dacă ai mingea, trebui să faci terenul cât mai mare posibil. Dacă nu ai mingea, trebuie să faci terenul cât mai mic posibil.
18. Fiecare jucător profesionist de golf are un antrenor pentru loviturile lungi, unul pentru cele de apropiere şi unul pentru cele în care încearcă să înscrie. În fotbal, noi avem un singur antrenor pentru 15 jucători. Asta e absurd!
19. Scopul meu nu este să trec de prima rundă. Ideal pentru mine ar fi să cad în grupă cu Brazilia, Argentina şi Germania. Atunci aş putea să scap de două dintre rivale după prima rundă. Aşa gândesc eu.
20. Jucătorii din ziua de azi şutează doar cu şiretul. Eu puteam şuta cu şiretul, cu interiorul şi cu exteriorul ambelor picioare. Cu alte cuvinte, am fost de şase ori mai bun decât jucătorii de azi.
21. Calitatea este inutilă fără rezultate. Rezultatele fără calitate sunt plictisitoare.
22. Foarte puţini fotbalişti ştiu ce trebuie să facă în momentul în care nu sunt marcaţi. Câteodată le spui jucătorilor: acel atacant e foarte bun, dar nu-l marca.
23. Cred că e teribil ca talentele să fie respinse pe baza statisticilor oferite de un computer. Aş fi fost respins de Ajax dacă se folosea acest criteriu. Când aveam 15 ani nu puteam lovi mingea mai mult de 15 metri cu stângul şi poate 20 de metri cu dreptul. Calităţile mele tehnice şi viziunea nu pot fi detectate de un computer.
24. E foarte simplu să joci fotbal, dar să joci fotbal simplu e cel mai greu lucru.
25. Dacă aş fi vrut să înţelegeţi aş fi explicat mult mai bine.
de Johan Cruyff

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu