miercuri, 16 august 2017

Agostino Carracci - Ann Parolini Guicciardini - aniversare



* * *


nasturii de lemn îmbrăcați în pânză
de la haina ta îmi vorbesc
despre nostalgia trecutului


(cav)


---------------------------------------------------------------------------------


Pictor: Agostino Carracci
Titlul: Ann Parolini Guicciardini
Titlul original: Ann Parolini Guicciardini
Data: 1689
Stilul: Baroque
Mod de realizare: Ulei pe pânză
Dimensiunea:
Unde se gaseste:


Date despre pictor:
Agostino Carracci (sau Caracci) (16 august 1557, Bologna – 22 martie 1602, Parma) a fost un pictor și gravor italian.A fost fratele faimosului artist Annibale Carracci si varul lui Ludovico Carracci.


El a sustinut idealul in natura si a fost fondatorul unei scoli concurente cu cea a lui Caravaggio. Alaturi de fratii sai a fost unul dintre fondatorii Accademia degli Incamminati care a stimulat si ajutat pictorii Scolii din Bologna sa iasa in evidenta.


Agostino Carracci s-a nascut in Bologna si s-a pregatit in atelierul arhitectului Domenico Tibaldi.Incepand din 1574 a lucrat ca gravor de reproduceri, copiind lucrarile maestrilor din sec.al XVI-lea ca de exemplu Federico Barocci, Tintoretto, Antonio Campi, Veronese si Correggio. De asemenea a lucrat si cateva gravuri originale.


A calatorit in Venetia (1582, 1587–1589) si Parma (1586–1587). Impreuna cu Annibale si Ludovico a lucrat in Bologna la ciclul de fresce din Palazzo Fava (Histories of Jason and Medea, 1584) si Palazzo Magnani (Histories of Romulus, 1590–1592). In 1592 a pictat Communion of St. Jerome, considerata capodopera sa.


In 1600 a fost chemat la Parma de Ducele Ranuccio I Farnese sa decoreze Palazzo del Giardino, dar a murit inainte de a termina lucrarea.


Fiul lui Agostino, Antonio Carracci a fost de asemenea pictor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu