marți, 1 august 2017

Julius LeBlanc Stewart - Citind


sentimenate

o privire
un singur zâmbet.
o atingere
într-o îmbrățișare.
un sarut
iubire pentru toţi.
doi oameni
două minți
două suflete
două destine
un drum
un voiaj
un singur sfârșit
împreună.

(cav)

iunie 2016
 



-----------------------------------------------------------------------------------
Pictor: Julius LeBlanc Stewart
Titlul: Citind
Titlul original:
Date: 1884
Stilul:Impresionism
Mod de realizare: Ulei pe pânză
Dimensiunea: 64.77 x 91.44 cm
Unde se găseşte: Colecţie privată

Date despre pictor:

Julius LeBlanc Stewart(6 septembrie 1855, Philadelphia, Pennsylvania - 5 ianuarie 1919, Paris, Franta), a fost un pictor american care a pictat in Paris. Contemporan cu pictorul expatriat John Singer Sargent, Stewart a fost poreclit "Parizianul din Philadelphia."
Tatal lui, milionarul din afaceri cu zahar William Hood Stewart, s-a mutat cu familia la Paris in 1865 si a devenit un distins colectionar de arta si protector a lui Fortuny si a artistilor de la Barbizon. Julius a studiat in adolescenta sub indrumarea lui Eduardo Zamacois, a lui Jean-Léon Gérôme la École des Beaux Arts, iar mai tarziu a fost elevul lui Raymondo de Madrazo.
Starea materiala buna a familiei Stewart i-a permis sa sa duca o viata luxoasa de expatriat si sa picteze ce ii placea, deseori portrete de grup de dimensiuni mari. In tabloul 'After the Wedding' (1880), e pictat fratele artistului, Charles si mireasa lui, Mae, plecand in luna de miere. Portretele de grup ulterioare ii reprezinta pe prietenii lui - inclusiv actrite, celebritati si aristocrati — deseori cu un auto-portret de-al sau undeva in multime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu