marți, 12 septembrie 2017

Anselm Feuerbach - Nanna - aniversare


ANIVERSAREA PICTORULUI ANSELM FEUERBACH

* * *

pufăi liniştit dintr-o ţigară electronică
aromatizată cu parfumul tău
de ceva vreme
te privesc cum întorci capul
ca să vezi anii
care nu se mai întorc

(cav)



------------------------------------------------------------------------------------------
Pictor: Anselm Feuerbach
Titlul : Nanna
Titlul original: Nanna
Data:
Stilul:
Mod de realizare: Ulei pe pânză
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Date despre pictor:
Anselm Feuerbach(12 septembrie 1829, Speyer, Germania – 4 ianuarie 1880, Veneția, Italia) a fost un pictor german. El a fost liderul pictorilor clasiciști ai Școlii germane din secolul al XIX-lea.
Feuerbach s-a născut la Speyer, fiind fiul renumitului arheolog Joseph Anselm Feuerbach și nepotul savantului jurist Paul Johann Anselm Ritter von Feuerbach.

După frecventarea școlilor de artă de la Düsseldorf și München, a plecat la Anvers și apoi la Paris, unde a beneficiat de învățăturile unor pictori renumiți și a realizat prima sa capodoperă, Hafiz la fântână în 1852. El a lucrat ulterior la Karlsruhe și apoi la Veneția. La Veneția, a fost influențat de marea școală a coloriștilor și multe din lucrările sale dovedesc un studiu detaliat al stilului maeștrilor italieni. El a plecat apoi la Roma și ulterior la Viena.

La Viena, a fost un apropiat al compozitorului Johannes Brahms. În 1873, a devenit profesor la Academia de Arte Frumoase din Viena, dar dezamăgit de recepția făcută la Viena lucrării Căderea titanilor pentru tavanul noii Case-Muzeu a Artiștilor, a plecat la Veneția, unde a murit în 1880.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu