luni, 11 septembrie 2017

Thomas Hill - Gheţarul Davidson - aniversare


ANIVERSAREA PICTORULUI THOMAS HILL

* * *

o femeie cântă
în barcă liniştită
despre gheţarul davidson
ce tace de la începuturile lumii

(cav)
 ------------------------------------------------------------------------------------------
Pictor: Thomas Hill
Titlul : Gheţarul Davidson
Titlul original: The Davidson Glacier
Data: 1888
Stilul: Romantic
Mod de realizare: Ulei pe pânză
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Date despre pictor:

Thomas Hill (11 septembrie 1829 – 30 iunie 1908) a fost un pictor american. A pictat multe picturi cu peisaje din California, in special din Yosemite Valley, precum si White Mountains din New Hampshire.
Thomas Hill s-a nascut in Anglia in 11 septembrie 1829. La varsta de 15 ani, el a emigrat in Statele Unite impreuna cu familia sa. S-au stabilit in Taunton, Massachusetts. In 1851 s-a casatorit cu Charlotte Elizabeth Hawkes. Au avut noua copii.

La varsta de 24 ani, Hill s-a inscris la cursurile serale de la Academy of the Fine Arts (PAFA) din Pennsylvania unde a studiat sub indrumarea pictorului american Peter Frederick Rothermel (1812–1895). In perioada cat a fost student, Hill a calatorit prin muntii White Mountains din New Hampshire si a desenat alaturi de membri ai scolii Hudson River School, ca de exemplu Benjamin Champney. In 1856, Hill si familia sa s-au mutat la San Francisco, California.

Impreuna cu pictorul Virgil Williams si fotograful Carleton Watkins, Hill a facut prima sa excursie in Yosemite Valley in anul 1865. In urmatorul an, Hill a calatorit pe East Coast si Europa. Si-a stabilit familia pe East Coast insa a continuat sa faca excursii de schite pe West Coast si a paticipat la intalniri ale asociatiei San Francisco Art Association. Si-a mutat familia inapoi in San Francisco in anul 1873.

Hill facea anual excursii de schite in Yosemite, Mount Shasta, precum si in White Mountains. Hill se ocupa de o galerie de arta si un magazin de arta. Se intretinea din investitii in arta precum si din arta lui.Mariajul lui s-a incheiat in anii 1880.
Spre sfarsitul vietii si-a deschis un atelier la hotelul Yosemite’s Wawona Hotel. Dupa ce a suferit un infarct, Hill a plecat din Yosemite de-a lungul coastei californiene, facand opriri in Coronado, San Diego si Santa Barbara. A murit in Raymond, California, in 30 iunie 1908 si a fost inmormantat in cimitirul Mountain View Cemetery din Oakland, California.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu