marți, 31 octombrie 2017

Luis Feito Lopez - Compozi'ie - aniversare


* * *

publicul începe să plângă
cineva din nord
a aprins lumea
dorind să imite strălucirea

(cav)


------------------------------------------------------------------------------------------

Pictor: Luis Feito Lopez
Titlul : Compoziție
Titlul original:
Data: 1965
Stilul: Art Informel
Mod de realizare:
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Date despre pictor:
Luis Feito Lopez (31 octombrie 1929) pictor spaniol, a lucrat si in Franta si SUA.

A urmat cursurile de pictura ale Escuela de Bellas Artes de San Fernando din Madrid intre 1950 - 1954 si a avut prima sa expozitie personala in 1952 la Galería Buchholz din Madrid, prezentand atat lucrari figurative cat si abstracte. In ultima parte a carierei va realiza exclusiv compozitii abstracte.

In 1953 a plecat la Paris, cu o bursa oferita de guvernul francez, stabilindu-se definitiv in capitala Frantei dupa o serie de expozitii de succes. A continuat totusi sa calatoreasca adesea la Madrid. Impreuna cu altii artisti ai artei spaniole informale, a fost unul dintre fondatorii El Paso in 1957, luand parte la toate activitatile grupului pana la destramarea acestuia in 1960.

Primele sale lucrari se remarca prin viziunea personala si divizarea paletei cromatice in doua sectiuni intr-un contrast puternic, una dintre ele aproape monocroma. Pleaca in 1981 la Montreal, iar in 1983 la New York, unde continua sa lucreze. In ultimele sale compozitii a adoptat o tehnica mai libera si a demonstrat atractia sa pentru formele geometrice pure si elegante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu