vineri, 3 noiembrie 2017

Annibale Carracci - alegoria adevărului și a timpului

ANIVERSAREA BAROCULUI CU ANNIBALE CARRACCI

Conversaţie

Cum merg toate pe pământ?
- Bine, toate merg din plin.

Căţeii mici sunt prosperi?
- Da Doamne, vă mulţumim.

Și norii?
- Plutesc un pic.

Și vulcanii?
- Fierb la foc mic.

Și râurile?
- Apa curge uşoară.

Și timpul?
- Se desfăşoară.

Conştiinţa ta este curată?
- E încărcată.
Primavara era prea verde
şi am mâncat prea multă salată.

de Jean Tardieu

 


------------------------------------------------------------------------------------ -
Pictor: Annibale Carracci
Titlul: alegoria Adevărului și a timpului
Titlul original:
Data: 1584-1585
Stilul: Baroc
Mod de realizare: Ulei pe pânză
Dimensiunea:
Unde se găseşte:
Date despre pictor:

Annibale Carracci s-a nascut in Bologna pe 3 noiembrie 1560 († 15 iulie 1609).A fost un pictor italian din perioada baroca.
Carracci a pus accent pe desenul tipic liniar florentin, ca de exemplu al lui Raphael si Andrea del Sarto, interesul lor in culourile stralucitoare si marginile neclare ale obiectelor derivate de la pictorii venetieni, in special lucrarile pictorului venetian Titian, pe care Annibale si Agostino l-au studiat in timpul calatoriilor lor prin Italia in 1580-81 la solicitarea varstnicului Caracci Lodovico.
Acest eclectism a urmat sa devina trasatura definitorie a artistilor baroci ai scolilor Emiliane sau Bologneze.In multe lucrari bologneze timpurii ale familiei Carracci, este dificil sa se distinga contributiile individuale facute de fiecare.
Bazat pe frescele prolifice si de maestru ale lui Carracci in Bologna, Annibale a fost recomandat de Ducele de Parma, Ranuccio I Farnese, fratelui sau, Cardinalul Odoardo Farnese, care a dorit sa decoreze pianul nobil al palatului roman Palazzo Farnese. In noiembrie–decembrie 1595, Annibale si Agostino au plecat la Roma sa inceapa decorarea Camerino cu povesti despre Hercule, potrivite deoarece gazduiau faimoasele sculpturi antice greco-romane ale Farnese Hercule.