vineri, 24 martie 2017

Frank Weston Benson - aniversare - iarba a inceput sa creasca



***

privești spre acoperișul casei
unde o pasare plange
în grădină
iarba a început să crească
Romeo se plimbă cu un vișin de mană.


(cav)

---------------------------------

https://ciobotaruadrian.blogspot.com/2021/04/christiaan-karel-appel-whirling-sun.html

---------------------------------


----------------------------------------------------------------------------------------
Pictor:Frank Weston Benson
Titlul: Fiica mea Elisabeta
Titlul original:My Daughter Elizabeth
Data: c.1910
Mod de realizare: ulei pe panză
Dimensiunea: 24 3/4 x 30 in.
Unde se gaseste: Colecție privată


Date despre pictor:
Frank Weston Benson ( Frank W. Benson, 24 martie 1862 – 15 noiembrie 1951) a fost un pictor american din Salem, Massachusetts cunoscut pentru portretele sale realiste, picturile impresioniste, acuarele si schite. Si-a inceput cariera pictand portrete ale familiilor distinse si picturi murale pentru Biblioteca Congresului. De asemenea a realizat numeroase picturi in ulei, acuarele si schite de peisaje salbatice.
In 1880, Benson a inceput sa studieze la School of the Museum of Fine Arts, Boston sub indrumarea lui Otto Grundmann, iar in 1883 la Académie Julian din Paris. A fost membru fondator al grupului artistic Ten American Painters, al American Academy of Arts and Letters si al The Guild of Boston Artists.
Frank Weston Benson a fost fiul lui George Wiggin Benson, un broker de bumbac si al Elisabethei Poole, din familii care au fondat Salemul, Massachusetts.
Tatal lui Benson i-a dat fiului sau o pusca si l-a invatat sa impuste pasari salbatice de pe tarmul de nord, din campii si mlastini.El isi petrecea weekend-urile vanand sau pescuind in campii, mlastini si pe rauri.
Un avid observator al pasarilor si vanator de rate salbatice, Benson a dorit sa devina ilustrator ornitolog.Si-a inceput studiile la School of the Museum of Fine Arts, Boston in 1880, iar acolo s-a imprietenit cu Joseph Lindon Smith, Robert Reid si Edmund Charles Tarbell. Capitalizand ceea ce invatase, Benson a dat ore de desen in Salem si a pictat peisaje in vara lui 1882.
La aniversarea a 21 de ani, Benson a primit de la parintii lui 2.000 $ pentru a studia in Europa.A calatorit la Paris si a studiat la Académie Julian din 1883 pana in 1884 impreuna cu Edmund Tarbell si Joseph Lindon Smith.La Academie, Benson a studiat sub indrumarea lui Jules Joseph Lefebvre, William Turner Dannat si Gustave Boulanger.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu