vineri, 24 martie 2017

Frank Weston Benson - aniversare - printre stanci


plaja

marea este vrăjită de pescărușii albi
și de trupul tău încolăcit de razele soarelui.
te plimbi pe langă stanci
urmele noastre
încă atat de adanci
amintesc de dragostea noastră.


corabia a plecat
din nisipuri
lăsand în loc
o groapă sărată.
de-aceea o să plouă pe o altă plajă.

 (cav)


 ----------------------------------------------------------------------------------------
Pictor:Frank Weston Benson
Titlul: Vara, portretul contesei Rita de Candia
Titlul original:Summer, portrait of countess Rita de Candia
Data: c.1909
Mod de realizare: ulei pe panză
Dimensiunea: 24 3/4 x 30 in.
Unde se gaseste: Colecție privată

Date despre pictor:

Date despre pictor:
Frank Weston Benson ( Frank W. Benson, 24 martie 1862 – 15 noiembrie 1951) a fost un pictor american din Salem, Massachusetts cunoscut pentru portretele sale realiste, picturile impresioniste, acuarele si schite. Si-a inceput cariera pictand portrete ale familiilor distinse si picturi murale pentru Biblioteca Congresului. De asemenea a realizat numeroase picturi in ulei, acuarele si schite de peisaje salbatice.
In 1880, Benson a inceput sa studieze la School of the Museum of Fine Arts, Boston sub indrumarea lui Otto Grundmann, iar in 1883 la Académie Julian din Paris. A fost membru fondator al grupului artistic Ten American Painters, al American Academy of Arts and Letters si al The Guild of Boston Artists.
Frank Weston Benson a fost fiul lui George Wiggin Benson, un broker de bumbac si al Elisabethei Poole, din familii care au fondat Salemul, Massachusetts.
Tatal lui Benson i-a dat fiului sau o pusca si l-a invatat sa impuste pasari salbatice de pe tarmul de nord, din campii si mlastini.El isi petrecea weekend-urile vanand sau pescuind in campii, mlastini si pe rauri.
Un avid observator al pasarilor si vanator de rate salbatice, Benson a dorit sa devina ilustrator ornitolog.Si-a inceput studiile la School of the Museum of Fine Arts, Boston in 1880, iar acolo s-a imprietenit cu Joseph Lindon Smith, Robert Reid si Edmund Charles Tarbell. Capitalizand ceea ce invatase, Benson a dat ore de desen in Salem si a pictat peisaje in vara lui 1882.
La aniversarea a 21 de ani, Benson a primit de la parintii lui 2.000 $ pentru a studia in Europa.A calatorit la Paris si a studiat la Académie Julian din 1883 pana in 1884 impreuna cu Edmund Tarbell si Joseph Lindon Smith.La Academie, Benson a studiat sub indrumarea lui Jules Joseph Lefebvre, William Turner Dannat si Gustave Boulanger. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu