joi, 4 mai 2017

Franklin Carmichael - Oglinda lacului - aniversare

ANIVERSAREA PICTORULUI FRANKLIN CARMICHAEL

* * *

in munti
umbrele brazilor cad grabite pe lac
la apusul soarelui
iluziile noastre rasar


(cav)


----------------------------------------------------------------------------------
Pictor: Franklin Carmichael
Titlul:Oglinda lacului
Titlul original: Mirror Lake
Data :
Stilul:
Mod de realizare: ulei pe panza
Dimensiunea:
Unde se gaseste:
Date despre pictor:
Franklin Carmichael (4 mai 1890 – 24 octombrie 1945) a fost un pictor canadian. El a fost cel mai tanar membru original al Grupului celor Sapte (Group of Seven).
Franklin Carmichael s-a nascut in 1890 in Orillia, Ontario. Tatal lui era un producator de trasuri. Carmichael a venit in Toronto la varsta de 20 de ani si a intrat la Ontario College of Art, unde a studiat cu William Cruickshank si George Reid. In 1911, el a inceput sa lucreze ca ucenic la Grip Ltd. pentru 2,50$/saptamana. Impreuna cu Tom Thomson si alti pictori care studiaau sa devina artisti seriosi, obisnuia sa mearga in excursii la sfarsit de saptamana pentru a face schite.A plecat in Belgia in 1913 pentru a studia pictura, insa din cauza razboiului s-a reintors imediat in Ontario pentru a fi alaturi de ceilalti artisti. Carmichael a fost foarte influentat de Tom Thomson si a impartit cu el spatiul de la Studio Building in 1914.
Impreuna cu A. J. Casson si F. H. Brigden, Carmichael a fondat Societatea Pictorilor Acuarelisti din Ontario (Ontario Society of Painters in Watercolour) in 1925. A fondat si Grupul de Pictori Canadieni (Canadian Group of Painters) in 1933, la care s-au alaturat mai tarziu si cativa pictori din Group of Seven. A predat la Ontario College of Art din 1932 pana in 1945.
Faimos pentru acuarelele sale, mmulte dintre aceste picturi descriu peisajele din Ontario.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu