joi, 4 mai 2017

Frederic Edwin Church - pod natural - aniversare

ANIVERSAREA PICTORULUI FREDERIC EDWIN CHURCH

* * *

ecouri
amintirea unui timp
un pod care trece spre nicăieri
arunca umbre singuratice pe acest teren


(cav)

----------------------------------------------------------------------------------
Pictor: Frederic Edwin Church
Titlul:pod natural
Titlul original: The Natural Bridge, Virginia
Data :1852
Stilul: Romanticism
Mod de realizare: ulei pe panza
Dimensiunea:
Unde se gaseste:
Date despre pictor:
Frederic Edwin Church, peisagist american (4 mai 1826 – 7 aprilie 1900) nascut in Hartford, Connecticut, membru al Hudson River School . Tatal sau a fost un om bogat, lucru care i-a permis sa-si urmareasca aspiratiile artistice de la o varsta frageda. La 16 ani studia desenul si pictura, iar doi ani mai tarziu a devenit elevul lui Thomas Cole. In 1849 a fost ales ca membru al Academiei Nationale de Design.
S-a stabilit in New York unde l-a avut ca elev pe William James Stillman. Obisnuia ca din primavara pana in toamna sa calatoreasca si sa schiteze, iar iarna se intorcea la studioul sau din New York unde picta peisajele din calatoriile sale.
In 1859 termina “Heart of the Andes”, o lucrare colosala (168 x 302.9 cm), care a fost vanduta pentru 10.000 de dolari.
In 1860, Church cumpara o ferma in Hudson, New York si se casatoreste cu Isabel Carnes. In 1863, atat fiul cat si fiica lor mor, dar intemeiaza o familie noua cu nasterea lui Frederic junior in 1865, care va urma sa numere patru copii.
In 1867 a pornit intr-o calatorie impreuna cu familia in Europa si in Orientul Mijlociu, insa inainte de plecare a cumparat un teren de 73 de mii de metri patrati, pe dealul de la nord de ferma sa, unde isi va construi „Olana”. Vizitele in aceste doua regiuni i-au permis sa picteze unele din cele mai cunoscute lucrari ale sale, el fiind considerat ca un mare pictor al „exoticului”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu