vineri, 9 iunie 2017

Claude Monet- Plaja de la Sainte-Adresse

IPOTECA PE CLIPĂ

Într-o clipă
Am pus o floare într-o vază
Şi nici nu ştim care dintre noi două
Se va veşteji prima.


Într-o clipă
Am pus ipotecă pe clipa viitoare
Şi am părăsit logica
De parcă ar fi o buruiană târâta de mare în larg.

Într-o clipă am ridicat ancora
Pe o zi de furtună
Ca şi cum aş putea câştiga
Scosul la licitaţie soare.

Într-o singurâ clipă
Se produce orgasma într-un poem
Ucisă imediat de clipa care vine ca o moarte care se vindecă.

de Riri Sylvia Manor
Pestrit, Editura Paralela 45, 2010++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Riri Sylvia Manor (Aberfeld) este cunoscuta in toata lumea si in Israel ca Profesor de Oftalmologie si Neuro-Oftalmologie dar visul ei in anii tineretii era cu totul diferit. Scria poezii dela virsta de noua ani si in anii de scoala se simtea atrasa numai de domeniul literaturei,filosofiei, teatrului si regiei cinematografice.
La virsta de 18 ani a renuntat la visele tineretii si si-a schimbat orientarea caci si-a dat seama ca in perioada aceia la toate facultatile de stiinte umanistice din Romania se propaga numai ideologie marxist-leninista si literatura produsa de mercenari ai condeiului.
A urmat cursurile Facultatii de Medicina de la Bucuresti si in 1960,inainte de a pleca in Israel,a scris o poezie de ramas bun poezie....
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Claude Monet- Plaja de la Sainte-Adresse
Data: 1867
Stilul: Impresionism
Oscar-Claude Monet (n. 14 noiembrie 1840, Paris – d. 5 decembrie 1926, Giverny) a fost un pictor impresionist din Franța.
Monet s-a născut la Paris, Franța. Familia sa s-a mutat la Le Havre în Normandia când el avea cinci ani. Tatăl său ar fi dorit ca Monet să intre în afacerea familiei, băcănia, dar Oscar Monet voia să picteze. Eugène Boudin, un artist care a lucrat în mare parte la picturi plein air - schițe rapide făcute în aer liber - pe plajele Normandiei, l-a învățat câteva tehnici ale picturii în 1856. La început artistul nu era deloc de acord cu lucrările facute de Boudin, dar acesta l-a învățat să deschidă ochii asupra naturii : "... în sfârșit ,ochii mi s-au deschis și am înțeles cu adevărat natura. Am învățat în același timp s-o iubesc .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu