vineri, 9 iunie 2017

Enrique Martínez Celaya - Suspectul - aniversare

ANIVERSAREA PICTORULUI ENRIQUE MARTINEZ CELAYA

* * *

dimineața trec pe o poteca liniștită
cu gîndul la ideile altora
crescute în peisajul cu un copac


în amurg
sunt acuzat de vrăjitorie
cînd frunzele stejarului ard

(cav)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pictor: Enrique Martínez Celaya
TitluL: Suspectul
Titlul original:
Data : 2015; US
Stilul: Realism contemporan
Mod de realizare: Ulei pe pînză
Dimensiunea: 457 x 336 cm
Unde se gaseste:

Date despre pictor:
Enrique Martínez Celaya (n. 9 iunie 1964) este un artist contemporan care lucrează în pictura, sculptura, fotografie, poezie și proză, prezentat în contexte pe care el le numește adesea "cicluri" sau "medii". Lucrarea sa artistică analizează complexitatea și misterele experienței individuale, în special în relația sa cu natura și timpul, și explorează problema autenticității revelate în relațiile și tensiunile dintre imperativele personale, condițiile sociale și circumstanțele universale. Aceste examinări duc adesea la proiecte complexe care abordează memoria, familiaritatea, atașamentul, dragostea, moartea și dorința.
Deși gândirea lui este influențată de literatură și filozofie, lucrarea sa privește experiența subiectivă și responsabilitățile practice ale vieții de zi cu zi, mai degrabă decât urmează tendințele practicilor culturale și ale teoriei critice. Lucrările sale au făcut obiectul mai multor publicații monografice, printre care Enrique Martínez Celaya , 1992-2000 (Wienand Verlag: Cologne, 2001), și Enrique Martínez Celaya: Metode de lucru (Ediciones Polígrafa: Barcelona, ​​2013) și Martínez Celaya: 2015 (Radius Books: Santa Fe, 2016).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu