luni, 18 decembrie 2017

Paul Klee - Hesitation

ANIVERSARE AVANGARDISTĂ CU PAUL KLEE

Încă mai eşti aici

Încă mai eşti aici
teama aruncă ţi o
în aer

Curînd
ţi a trecut vremea
curînd
va creşte cerul
sub iarbă
cădea vor visele tale
în nicăieri

Încă
miroase garoafa
ciripeşte sturzul

încă mai poţi iubi
cuvinte dărui
încă mai eşti aici

Fii ceea ce eşti
dăruieşte ce ai.

de Rose Ausländer

 


--------------------------------------------------------------------------- -

Pictor: Paul Klee
Titlul: Hesitation
Titlul original: Hesitation
Data:
Stilul: expresionism
Mod de realizare:
Dimensiunea:
Unde se gaseste:

Date despre pictor:

Paul Klee (n. 18 decembrie 1879, Münchenbuchsee lângă Berna, Elveția – d. 29 iunie 1940, Muralto, Elveția) a fost un pictor, desenator și teoretician al artei elvețian, de naționalitate germană.
A fost membru al grupărilor avangardiste germane, profesor la Bauhaus, îmbinând tendințele moderne în artă într–un desen sintetic, cu linii cromatice îndrăznețe.
Subiectele lui Klee acoperă o plajă vastă, mergând de la motive figurative (personaje, peisaje terestre, acvatice și celeste) la forme geometrice sobre și polimorfe (săgeți, cruci, stele, puncte) și la semne grafice (pictograme, hieroglife).
Operele sale, acuarele sau guașe, au un format adesea limitat la dimensiunea unei foi de scris. Uleiurile și pastelurile, pe pânză sau pe hârtie de ziar, sunt de dimensiuni medii si mari.
Originalitatea și extrema diversitate a limbajului tematic, varietatea surselor de inspirație, bogăția desenului și formelor, singularitatea expresiei cromatice, reflecțiile asupra formatului, nenumăratele tehnici mixte și de material indică un inventar artistic prolix.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu